6 напитки за повече здраве

Ето кои сокове са особено богати на витамини и минерали

09.09.2017 | 17:00 Редактор: Мария Аладжова
6 напитки за повече здраве

Нашата имунна система винаги е активна. Ето защо тя се нуждае от достатъчно здравословна доза витамини и минерали. Един от най-лесните и ефективни начини да предпазите тялото си от заболявания и инфекции по време на смяна на сезоните е да консумирате храни и напитки, които съдържат вещества с качества, подсилващи имунната система.

Много плодове и зеленчуци имат високи нива на антиоксиданти, витамини и минерали, които могат да укрепят имунната система и бихте могли да ги превърнете в хранителни сокове, които са полезни за вашето здраве.
Приемайки тези напитки редовно, ще бъдете по-енергични и здрави.

Споделяме 6 чудесни примера за свежи напитки, за засилване на имунитета.

Сок от цвекло

Сокът от цвекло е чудесна напитка, подобряваща имунната система, богата на основни хранителни вещества, като бета каротин, витамин С, каротеноиди, сяра, калций, желязо, манган и калиев холин. Тази напитка може да подобри и функцията на мозъка, да изчисти кръвта, да укрепи жлъчния мехур и черния дроб. Ако вкусът й ви е прекалено силен, може да го комбинирате с ябълка или моркови.

Сок от моркови

Сокът от моркови съдържа витамин С, витамин В комплекс, калий, желязо, натрий и фосфор, които предпазват от инфекции, подобряват функциите на черния дроб, облекчават нервната система, алкализират кръвта и тонизират стените на червата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg