Натурални напитки за здраве и тонус

Натурални напитки за здраве и тонус

Наясно сте, че газираните напитки не са най-здравословния избор, който може да направите – те са пълни със захар, а вредата, която нанасят върху организма, е много по-глобална, отколкото си мислим. Само за информация – всяка година се регистрират близо 8000 случая на диабет, причинен от изкуствените съставки и подсладители в този вид напитки! И въпреки това много хора продължават да залагат на добре отиграния си навик да пият газирано. Но създайте и нови навици – здравословни!
Предлагаме ви не само здравословни, но и вкусни алтернативи, за да утолите жаждата, да ви бъде сладко и да живеете с мисълта, че правите нещо добро за себе си!

Домашно бадемово мляко
Домашно приготвеното бадемово мляко надминава купеното от магазина – не само заради вкуса, но и поради факта, че съдържа лактоза и няма нужда от охлаждане. За да си го приготвите, ви трябват бадеми, вода, блендер и тензух. Напитката действа благоприятно върху организма, регулира теглото, поддържа костите и зъбите здрави и придава на кожата блясък и чист вид.

Мляко с какао
Купените пакетчета готов продукт стават напълно излишни, щом усвоим лесната техника за направа на домашно мляко с какао. Здравословният му вариант може да се получи от смесването на топло бадемово мляко, кленов сироп и натурален какаов прах. Топлата напитка подобрява кръвообращението в мозъка, сваля кръвното налягане и помага при предменструален синдром.

Розова лимонада
Винаги можем да заменим традиционната лимонада с нещо по-сладко и.. розово. За целта просто смесваме пасирани малини, 1-2 листенца мента, лимони и вода. Полученото подслаждаме с малко повече мед. Ефектът е охлаждащ и приятен, а витаминозните и антиоксидантни качества – гарантирани!

Вода с мед, лимон и ечемик
Полезните свойства на ечемика са безбройни. Той съдържа витамин В, желязо, калций и цинк, освен това прочиства бъбреците, подсилва имунната система, засилва еластичността на кожата и контролира нивата на холестерол в кръвта. Съчетаването му с мед и лимон и няколко бучки лед в една разхлаждаща напитка пък е просто чудесно!

Студен чай с джинджифил и жасмин
Освежаващият вкус на студения чай от джинджифил и жасмин ще ви осигури необходимата доза кофеин и то по напълно здравословен начин. Комбинацията между двете съставки е неустоима, а ползите – добре дошли за организма (поддържане функциите на щитовидната жлеза, нормализиране водния баланс в организма при високи температури, облекчаване на менструални болки и др.).

Кокосова вода
Неподправената и неподсладена кокосова вода е още един отличен избор, за който тялото ни ще бъде благодарно. Тя е богата на електролити, помага при храносмилането и обмяната на веществата в организма и повишава нивата на цялостна енергия на тялото.

Соево мляко
Соевото мляко е с изцяло растителен произход. Известно с по-малките количества мазнини и холестерол, които съдържа, като това е и основната разлика между него и кравето мляко. Приемът му подобрява състоянието при менопауза, насърчава отслабването и укрепва кръвоносните съдове.

Коментари